Суші в «Євразії» - здорова їжа доступна кожному
У мережі ресторанів «Євразія» ви можете скуштувати страви японської кухні. Постійна акція «Щасливі години 1+1=1» дозволяє в денний час з 15:00 до 18:00, в нічний з 00:00 до 05:00 купити два однакових страви за ціною одного. Якщо ви не хочете приймати їжу в приміщення ресторану, то для вас реалізована послуга «Заберу сам». Вам потрібно лише зробити замовлення і потім забрати його в ресторані.
Суші - Чому це так здорово?
Багато хто ставить собі питання, чи корисно їсти суші? Слід пам'ятати, що суші, не тільки смачні, але, перш за все, багаті вітамінами та поживними речовинами, необхідними в нашому повсякденному раціоні. Багаті корисними жирами, рибою, овочами і невеликою кількістю рису роблять суші ідеальною стравою для людей, що піклуються про своє здоров'я.
Риба та морепродукти
Одним з основних інгредієнтів суші є риба і морепродукти - інгредієнти, багаті білками і жирними кислотами Омега-3, які ефективно знижують рівень холестерину. Риба містить білки, мінерали, вуглеводи і мало жиру. Ми також знаходимо в них вітаміни групи B, вітамін A, а також C, D і E.
Рис
Рис, який є основою страви, є джерелом складних вуглеводів, з високим вмістом білка, але з низьким вмістом жиру, вітамінів групи B і безлічі мінералів. Складні вуглеводи та клітковина, що містяться в рисі, дуже корисні при дієтах для схуднення.
Соєвий соус
Соєвий соус темно-коричневого кольору і досить солоний. Натуральний соєвий соус містить цінний білок і корисні ненасичені жирні кислоти. Соєві боби багаті вітаміном B і цінними елементами, такими як фосфор, кальцій, магній і залізо. За словами лікарів, соя знижує ризик раку і атеросклерозу, а також знижує рівень холестерину. Також варто відзначити, що вживання соєвого соусу запобігає старінню шкіри, волосся і нігтів.
Васабі
Його найчастіше називають японським хріном, васабі, який вирощують в Японії, Новій Зеландії і на Тайвані. Найчастіше ця рослина асоціюється з японською кухнею, де воно є обов'язковим доповненням до традиційних суші і сашимі. Варто пам'ятати, що васабі не тільки смачний, але і дивно корисний. У країнах Азії його дуже часто використовують як натуральний засіб від багатьох недуг. Японський хрін містить досить багато вітамінів, в основному А, С і комплекс вітамінів групи В. Завдяки цьому він підтримує імунітет нашого організму, зміцнює зір і підтримує травлення.
Водорості норі
Норі - японська назва різних видів водоростей, найчастіше групи червоних водоростей. Водорості сушать і запікають в листи. Нори є джерелом йоду, який дуже позитивно впливає на стан шкіри, нігтів, зубів і допомагає спалювати жири. В одному аркуші норі більше омега-3, ніж в двох авокадо! Водорості норі також багаті кальцієм, який є важливим компонентом кісток, які відповідають за правильну роботу м'язів. Nori також забезпечує нас залізом, яке дозволяє нам підтримувати нормальний імунітет і вітамін B12.
Щоденний раціон
Японські страви можна успішно використовувати в якості інгредієнта щоденного раціону, в тому числі дієти для схуднення. Звичайно, слід пам'ятати, що все залежить від з'їдених порцій і калорійності обраних інгредієнтів. Ділимо рибу на нежирну і жирну. До риби, що містить найменшу кількість жиру, відносяться тунець і палтус. Також слід виділити ракоподібних за низьким вмістом жиру. Приклади жирної риби - скумбрія і лосось.
Всі вищезгадані переваги включення суші у свій щоденний раціон, очевидно, застосовні до ідеальної ситуації, що полягає у використанні інгредієнтів найвищої якості. Однак, вибираючи суші, ми повинні пам'ятати, що є будь-який сире м'ясо завжди більш ризиковано, ніж в разі обробленого м'яса. Тому в цьому випадку варто застосовувати універсальний гастрономічний принцип і є лише в місцях, де ми впевнені в принципах гігієни та підбору інгредієнтів.
Як приготувати корисні суші?
Суші часто є компонентом дієт через високий вміст поживних речовин і низьку калорійність. Хоча у цієї страви багато шанувальників по всьому світу, знайдуться і противники, які застерігають від неправильно приготовленої риби та сумніваються у свіжості продуктів, використовуваних в суші.
Перед подачею сирої риби (щоб суші були корисними) слід заморозити рибу, щоб позбутися від паразитів. Перед заморожуванням рибу можна розрізати на шматочки. Ще нам потрібен спеціальний рис, який менше звичайного і має круглі зерна. Вимийте рис, поки не змиєте білий наліт. На батьківщині суші, в Японії, рис підкисляють оцтом, що прискорює процес бродіння. Однак в польських умовах рисова ступка необхідна. Розчин готується з рисового оцту, білого вина, солі та цукру. Такий ступкою заливають теплий рис.
Джерело інформації: мережа ресторанів «Євразія» в Києві https://evrasia.in.ua/